top of page
Search
  • Writer's pictureCiprian Morega

Ia-ți o pauză!

Updated: Jan 8, 2021




Ce nu este în regulă? De ce nu ne putem relaxa?

Paradoxal, nu ne putem relaxa tocmai pentru că încercăm prea mult să ne relaxăm, efectiv ne chinuim să ne relaxăm. Fiziologic stresul, anixetate și depresia, declanșează reacții ale sistemului nervos simpatic, „casă” a celebrului mecanism de apărare a psihicului uman, „fight or flight” („luptă sau fugă”). Cercetările stiințifice au demonstrat că atunci când ne străduim să ne relaxăm, ironic sau nu, mai mult ne stresăm.

Ia-ți un pic de timp pentru a îți analiza gândurile și comportamentele, poți face asta vorbind, scriindu-le într-un jurnal, discutându-le cu un prieten sau analizându-le cu un terapeut. Află ce probleme îți afectează capacitatea de a te relaxa și rezolvă-le punctual. Învață o tehnică de respirație profundă, meditație sau mindfulness, toate acestea fiind metode eficiente în relaxare și reducerea anxietății.

A te relaxa nu înseamnă doar a sta pe o plajă cu un cocktail în mână, ci înseamnă a regla stresul și anxietatea de zi cu zi, a pune pauză listei mentale de lucruri de făcut și a „pune pe silent” acea voce autocritică care îți spune că trebuie să te simți vinovat pentru că te relaxezi.

Viața nu o sa fie întotdeauna „floare la ureche”, dar tocmai din acest motiv, pentru sănătatea ta fizică și psihică, alege să transformi momentele de relaxare într-o prioritate.



34 views
foto_noi_02_sq.jpg

Salut!

Mă bucur că

ai trecut pe aici.

Dacă vrei îţi plac articolele mele şi doreşti să te abonezi la newsletter o poţi face aici:

Mulţumim că eşti alături de noi!

bottom of page