top of page
Search
  • Writer's pictureCiprian Morega

Creează-ti viața pe care ți-o dorești!

Updated: Jan 11, 2021





Schimbarea înseamnă reinventare. De fiecare dată când în viața noastră intervine o schimbare majoră, cum ar fi încheierea unei relații, schimbarea domicilului, pierderea unei persoane dragi, trebuie să redefinim cum ne dorim să ne continuăm viața, ce fel de persoană ne dorim să fim, în caz cotrar riscăm să nu ne atingem niciodată potențialul maxim. Viața este despre schimbări, adaptări și reinventări. Dacă pur și simplu vom aștepta ca viitorul să se deruleze, ca lucrurile să ni se întâmple, vom aștepta degeaba, vom ajunge învăluiți în confuzie și ne vom trezi în situații în care, cel mai probabil nu ne-am dori să fim.

Așadar, ce putem face? Un plan, pe care să îl urmăm pas cu pas.

Începe prin a defini ce îți dorești și transpune acea dorință în imagini, adică crează-ți o „viziune a viitorului”. Relaxează-te, închide ochii și vizualizează toate situațiile, locurile, persoanele pe care îți dorești să le lași în urmă. Apoi, tot în plan imaginar, întoarce-te în direcția opusă și imaginează-ți viitorul pe care ti-l dorești, cât mai detaliat cu putință, simte mulțumirea și sentimentul de fericire generate de împlinirea visului tău.

Scrie despre viitorul tău, descrie-ți viitorul în cuvinte. Imaginează-ți o scenă concretă din noua ta viață și pune-o pe hârtie în cât mai multe detalii. Cum arată locul în care ești, cum se desfășoară o zi și tot așa.

Înconjoară-te cu „mementouri” vizuale ale vieții pe care vrei să ți-o creezi. Dacă este vorba despre un job nou, pune obiecte legate de domeniul respectiv undeva unde să le ai zilnic în raza ta vizuală, dacă este vorba despre o casă nouă, printează poze cu imaginea casei și pune-le la intrarea in actuala locuință. Poate să fie orice îți aduce aminte de scopul spre care te îndrepți.

Când ai o imagine a viitorului spre care te îndrepți, crează-ți un plan și împarte-l în taskuri realizabile. Fă o listă cu ce ai de realizat, un program cu sarcinile pe care le ai de îndeplinit și ține-te de el fără abatere.

Întoarce-te zi de zi și revezi aceea imagine a viitorului pe care ai creat-o în primul pas, nu lăsa nici o zi să treacă fără să te vizualizezi în noua ta viață!

A te reinventa nu este nici ușor, nici comod și cu siguranță necesită curaj. Exisă o vorbă care spune ca a avea curaj nu înseamnă a nu simți frică ci a acționa în ciuda fricii pe care o simți.

Alege să ai curaj în loc să lași frică să îți aleagă viitorul!

40 views
foto_noi_02_sq.jpg

Salut!

Mă bucur că

ai trecut pe aici.

Dacă vrei îţi plac articolele mele şi doreşti să te abonezi la newsletter o poţi face aici:

Mulţumim că eşti alături de noi!

bottom of page